2011. szeptember 29., csütörtök

1 / 59.676

jó estét, jó szurkolást! ;)

először is megjegyezném, hogy a stadionba lépve viszonylag hamar rájöttem, miért népszerűbbek (nagyságrendekkel) a bajnoki meccsek Angliában, mint a BL-összecsapások.. nem, mert jobban ismerik az ellenfelet a szurkolók, nem, mert akkora lokálpatrióták lennének, nem azért, mert azok hétvégén vannak, még csak nem is azért, mert nagyobb lenne a presztízsük.. sokkal profánabb oka van a dolognak: a BL-meccseken nincs alkohol!! ;) "akkor már inkább otthon a tévé előtt..!" esetleg még az lehet, hogy nagyon csúnyán átvertek, de nem valószínű, mert két helyen is bepróbálkoztam, hátha valamit félreértettem (vagy ők).. de nem..

szóval maradt a józan, de nem annyira visszafogott szurkolás, bár az is igaz, hogy nem volt szonda a belépés előtt, így aztán "fel lehetett készülni", és ezt a lehetőséget azért néhányan ki is használták, úgy néztem.. leginkább talán a görög szurkolók, akik miatt már a metrón veszélyben volt a dobhártyám. egyébként a meccsen is csak a hangjukat hallatták, görögtűz és hasonló okosságok nem voltak, ezek szerint értették a dolgukat a szekuritis srácok.. akik egyébként roppant vicces kedvükben voltak, mert amikor ellenőrzéskor megpillantották a nyakamban a fényképezőgépet (elég nehéz volt, jól el volt dugva.. :) ), elkezdték ingatni a fejüket, hogy "nem-nem, azt csak a sajtósoknak szabad.." azzal biztattak viszont, hogy "van még egy óra a meccsig, addig simán haza tudod vinni.." hehehehe, nesze neked angol humor.. ;)

a vakondtúrásokat már sikeresen eltüntették.. ;)

a biztonsági kapukat elhagyva tehát magam is szomorúan szembesültem a kegyetlen valósággal, hogy sör nélkül fogom átvészelni a következő nettó 90 percet. no de sebaj.. kis bemelegítés után hozzáláttam a lelátó megmászásához, elvégre a 109. szektor 20. sora valahol a hóhatár közelében van már. felettem talán csak egy-két galamb repült el néha, de inkább azok is lejjebb ereszkedtek, nem nagyon bírták a magaslati levegőt.. lassanként szállingóztak a többiek is, a kezdés előtt mintegy fél órával már nem volt sok szabad szék..

"táblás" ház ;)

a teleobjektívemet sajnos otthon hagytam (még a boltban, de így legalább olcsó volt.. :) ), így maradnak a meglehetősen közepes minőségű, a fantáziának komoly teret adó műremekek. az első gólt mindenesetre így is majdnem sikerült megörökítenem, talán még 10 perc sem telt el, Alex (legyünk kicsit engedékenyek) bombázott a bal alsóba:

innen úgy tűnik, mellément.. de nem ;)

a második gólból sajnos csak az előttem ülő boncasztal hátát kaptam el, így azt nem adnám át az utókornak, ellenben a harmadik ismét megvan, még ilyen messzeségből is tökéletesen kivehető a (legalább) 7 piros mezes véd(ekez)ő (játékos) mozizása. Szczesny épp' szuggesztív módszerekkel próbálja a labdát a kapu mellé imádkozni, de - mint az kb. 0,267 mp múlva kiderült - még van mit gyakorolnia.



ellenben mintegy (nettó) 60 perc múlva az is kiderült, hogy fejlődőképes, mert a végén egy labdát hasonló módszerekkel a lécre "mentett", ahogy az a lenti képen (szinte) ki is vehető.. :))


az Arsenal játékát egyébként nem elemezném, mert nem vagyok benne biztos, hogy otthon a tévé előtt ülve végignéztem volna a meccset. csillió pontatlan passz, labdakezelési hibák, eladott labdák, védekezési malőrök (néhányat még Hrutka Jani is megirigyelhetett volna), stb. ha nem Sagna van hátul, szerintem sima iksz. hiányzik innen ez a Fabregas, nem kérdés.. a majd' hatvanezer néző viszont kitett magáért, és majdnem akkora volt a hangulat, mint egy szigetes Faithless koncerten (azért a Kispálon persze nem tett túl, de hát csodát ne várjunk.. és különben is, nem volt náluk alkohol..).


az ilyenkor elmaradhatatlan kép :)

összefoglalásként zseniális egy este volt, bár kicsit hiányoztak a helyi uncle Joe-k magasröptű beszólásai ("szemüveget a bírónak" avagy az örök klasszikus "mititété, átátá?!"), a fülbemászó dallamok ("Bu-da-pes-ten mindenki c.gány", "Zeg-zeg-zeg, b.zi Egerszeg", és hasonlók), Hajdúbé örök érvényű igazságai ("de ne feledjük, a labda gömbölyű", "a mérkőzés 90 percig tart" és persze hogy "ezt a játékot gólra játsszák"), a Harmadik Félidő kocsma (na nem is a gyengécske műsor a Sport1-en, muhahaha) és a hasonló jelenetek.. még csak huhogás sem volt, felháborító.. ;) végezetül néhány kép, nagyrészt madártávlatból:

 
ilyen már volt.. :)

"gaz ellen"

"fijugg"

 azért nem voltam egyedül..

Szczesny fejjel hárít

utóiratként egy kvízkérdés: aki először megírja, hogy milyen kocsit sikerült lencsevégre kapnom hazafelé, annak viszek egy cidert. egye fene, kettőt.. ;)


7 megjegyzés:

  1. nem az, de lehet újra próbálkozni! ;)

    VálaszTörlés
  2. egyébként nem rossz a tipp, annyit elárulok.. ;)

    VálaszTörlés
  3. szerintem egy VW....beatle vagy golf...

    VálaszTörlés
  4. ha majdnem Porsche, akkor ez egy VW! Volt is vmilyen sorozatban asszem ilyen (talán a Beverly Hills 90210... :D)

    VW Karmann Giha egészen pontosan ;)

    VálaszTörlés
  5. and the winner is... Zsombi!! ;) majdnem tökéletes a megoldás, a beígért almabor jár. a megfejtés tehát: Volkswagen Karmann Ghia (1969)

    VálaszTörlés
  6. http://totalcar.hu/tesztek/karmghia68/

    VálaszTörlés